Om mig


Här nedan följer en lista på några av mina favoritsaker. För annan info om mig, eller förfrågningar om annonsering eller samarbeten, maila mig gärna på hej@robindenise.se så snackar vi om saken.

Namn: Robin Denise Efternamn
Ålder: 27.
Bor: i Vasastan i Stockholm.
Familj: Pojkvän och två varannan vecka-hundar. Mamma, pappa och lillasyster.
Gör: TV, den oglamorösa biten som sker framför en dator och i långa möten. Läser mycket böcker, tränar, reser, dricker vin. Inte nödvändigtvis i den ordningen.

Stad: Paris, men Stockholm är också fint. Gillar även Hongkong och Berlin väldigt, väldigt mycket.
Språk: Svenska och engelska som modersmål, skaplig franska efter en termin på Sorbonne.
Drömresmål: Hur många som helst. Amsterdam, Tokyo, Seoul, Martinique, Bali, Rio de Janeiro, Sankt Petersburg, Filippininerna, Lissabon, Marocko.. jag har att göra!
Nödvändigt i packningen: iPhone, bekväma skor, en bok.
Böcker: Mästaren & Margarita av Michail Bulgakov. Äcklet av Jean Paul Sartre, Too Much Love av Alice Munro, Utrop av Céline Curiol, The Unbearable Lightness of Being av Milan Kundera och Ja av Suzanne Brøgger.
Filmer: La cité des enfants perdus, Darjeeling Limited, Irreversible, Melinda & Melinda, La Haine, Beginners, Léon, Shopgirl... kan fortsätta hur länge som helst.
Tv-program: Carnivàle, Bored to Death, Parks & Rec och Will & Grace.
Träningsform: Yoga, löpning och cirkelpass. Emellanåt boxning och squash, alltid öppen för nya roliga grejer. Balett, klättring och kajak lockar.
träningsmotto: Om jag har lust har jag lust, om jag inte har det är det inte hela världen, men det är alltid skönt efteråt.
shopping: Älskar att shoppa i Paris, förstås. I Stockholm shoppar jag helst i Biblioteksstan
eller på internet.
shopping online: Yoox, Outnet, COS och Asos.
varuhus: Galleries Lafayette.
märken: Alltid öppen för nya bekantskaper men eviga favoriter är COS, The Kooples, Jil Sander, Vanessa Bruno, Maje, IRO, Sandro, Isabel Marant, & other stories.
mat: Övervägande vegetariskt/veganskt, men har inga förbud. Älskar att experimentera med nya maträtter och prova saker jag inte ätit förut. Vill alltid smaka av alla andra på restaurang (men frågar såklart först).

8 kommentarer:

 1. Hej.

  Försöker skicka en kommentar, vet inte om den har publicerats. Jag läste din kommentar hos bloggkommentatorerna och tyckte den var annorlunda och intressant. Så följde jag hit. Ville fråga dig, varför är Mästaren och Margarita din favorit bok?

  /Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie, ku latt du hittade hit :) Jag har en fäbless för surrealistiska romaner, jag gillar när det är lite konstigt helt enkelt. När jag läste Mästaren och Margarita första gången, för ungefär tio år sedan, så var det helt enkelt en svindlande upplevelse. Jag läser om den ungefär varannat år, och jag blir fortfarande fascinerad. Placerad i sin historiska kontext tycker jag dessutom att det är en ganska intressant kvinnosyn, inte direkt progressiv idag men för sin tid ger den de kvinnor som förekommer i romanen väldigt mycket agens.

   Radera
  2. Tack for din kommentar! Jag skrev ner en av dina favoritböcker av Sartre, vill gärna läsa den. Jag tycker om Kierkegaard and Kafka. Har du läst något av dem? Kan du rekommendera något i den stil om du är bekant med deras verk. Jag gillar också när det är lite konstigt, så att jag kan gissa och inte riktigt förstå vad som hände :)

   Radera
  3. Så lite så :) Jag älskar Kafka, Slottet är min favorit. Du sköna nya värld, av Aldous Huxley, är lite humoristisk dystopi om ett samhälle centrerat kring effektivitet och övervakning. Utrop som jag nämner ovan, av Celine Curiol, handlar om en kvinna som jobbar som utropare på Gare du Nord, och lever ett destruktivt och anonymt liv utanför. Främlingen av Albert Camus är en klassiker, och Haruki Murakamis böcker har både lite av det bizarra och det stillsamt eftertänksamma japanska. Nobelpristagaren Gabriel Garcia Marquez är också suverän, hans små underliga noveller är täta på symbolism och otroligt vackra.

   Radera
  4. Vad bra! Skriver ner alla förslag. Tack :)

   /Marie

   Radera
 2. Hej igen Robin. Nu undrar jag var kan man köpa klassiska böcker billigt, är intresserat mest av böcker på engelska ? Jag köper på adlibris och tycker att deras böcker är dyra. Vill ha inbundna böcker, men de är så dyra också. Finns det någon websida med billiga böcker som du kan rekommendera?

  /Marie

  SvaraRadera
 3. Jag handlar faktiskt alla mina böcker på Adlibris, i princip. Förr handlade jag mycket på Myrorna och Stadsmissionen, men då får man ju ta lite vad man hittar, om en säger. Jag gillar att handla i boklådor i Paris också. Men det finns ju några bra antikvariat i Stockholm, ta med en lista med det du letar efter och gå till ett par stycken? Personalen brukar vara både väldigt intresserad och väldigt hjälpsam. Har hittat ett par specifika böcker som inte fanns i tryck längre på den vägen.

  SvaraRadera
 4. Ja, Myrorna har bra klassiska böcker. Ska ta en runda i dit igen då.

  SvaraRadera