Om mig


Här nedan följer en lista på några av mina favoritsaker. För annan info om mig, eller förfrågningar om annonsering eller samarbeten, maila mig gärna på hej@robindenise.se så snackar vi om saken.

Namn: Robin Denise Efternamn
Ålder: 27.
Bor: i Vasastan i Stockholm.
Familj: Pojkvän och två varannan vecka-hundar. Mamma, pappa och lillasyster.
Gör: TV, den oglamorösa biten som sker framför en dator och i långa möten. Läser mycket böcker, tränar.
Längd: Någonstans mellan 162 och 164, det beror på hur jag sovit.
Skostorlek: 37
Hår- och ögonfärg: Bruna ögon, och just nu brunt hår ganska nära min egen hårfärg (tror jag).
Piercingar eller tatueringar: Har varit piercad i läpp och näsa, nuförtiden bara öron. Inga tatueringar.

Resor och sånt
stad: Paris, men Stockholm är också fint. Gillar även Hongkong och Berlin väldigt, väldigt mycket.
språk: Svenska och engelska som modersmål, skaplig franska efter en termin på Sorbonne men mycket jobb kvar.
drömresmål: Hur många som helst. Amsterdam, Tokyo, Seoul, Västindien och Sydamerika men är inte lika specifik där, mest på grund av okunskap.
nödvändigt i packningen: iPhone, bekväma skor, en bok.

Litteratur
böcker: Min absoluta favoritbok är Mästaren & Margarita av Michail Bulgakov. Andra favoriter är Äcklet av Jean Paul Sartre, Too Much Love av Alice Munro, Utrop av Céline Curiol, The Unbearable Lightness of Being av Milan Kundera och Ja av Suzanne Brøgger.
författare: Förutom ovan nämnda, Milan Kundera, Djuna Barnes, Sylvia Plath, Jonas Gardell, Anne Sexton, Dorothy Parker och Francoise Sagan.

Film och TV
filmer: La cité des enfants perdus, Darjeeling Limited, Irreversible, Melinda & Melinda, La Haine, Beginners, Léon, Shopgirl... kan fortsätta hur länge som helst.
tv-program: Carnivàle. Grät när det lades ner. Var även mycket nedstämd när How to Make it in America och Bored to Death lades ned nästan samtidigt. 30 Rock, I Just Want My Pants Back och Don't Trust the Bitch in Apartment 23 är roliga. Just nu ser jag mest fram emot Parks & Recreation varje vecka.

Träning:
gym: Jag tränar på Sats, och trivs väldigt, väldigt bra med det.
träningsform: Yoga, boxning, promenader och cirkelpass med vikter. Löpning när jag känner för det, vilket är i perioder.
träningsmotto: Om jag har lust har jag lust, om jag inte har det är det inte hela världen. Men det är alltid skönt efteråt.

Mode
shopping IRL: Älskar att shoppa i Paris, förstås. Hemma i Stockholm shoppar jag helst i Biblioteksstan
eller på internet.
shopping online: Yoox, Outnet, COS och Asos.
varuhus: Galleries Lafayette.
märken: COS, The Kooples, Jil Sander, Vanessa Bruno, Fifth Avenue Shoe Repair, Maje, IRO, Sandro, Isabel Marant, & other stories.

Mat
mat: Är väldigt förtjust i frukostmat. Tänk smoothies, omelett, färsk frukt och bär. Några råvaror jag inte kan leva utan är avocado, kantareller, pistaschnötter, melon, getost och bayonneskinka. Gillar även asiatisk mat, gärna anka med röd curry eller veganska dumplings.
sötsaker: Mörk choklad, Dubbelnougat och cheesecake. Och Plopp!
fik: Lindqvists på Odengatan har världens godaste cheesecake. Annars uppskattas gott kaffe mer än bakverk. Pascal intill studentpalatset är finfint.
restaurang: I Stockholm gillar jag Babs och De Ville, men det finns så många jag vill prova också. I Paris tycker jag hemskt mycket om Le cinq mars och Sur les quais.
bar: Babs igen, Sue, Nosh & Chow och Judit & Bertil. I Paris: Le Perchoir och La Perle.

Annat
tidning: Jalouse, franska Vogue, Bang, Galago. För nyheter brukar jag läsa SvD, New York Times och ibland Le Monde.
musik: Den här listan lyssnar jag oftast på medan jag jobbar, där hittar man det mesta av det jag gillar just nu.
nagellack: Gellack. Gärna neutrala färger eller också mörkt och dramatiskt, som marinblått eller vinrött.

8 kommentarer:

 1. Hej.

  Försöker skicka en kommentar, vet inte om den har publicerats. Jag läste din kommentar hos bloggkommentatorerna och tyckte den var annorlunda och intressant. Så följde jag hit. Ville fråga dig, varför är Mästaren och Margarita din favorit bok?

  /Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie, ku latt du hittade hit :) Jag har en fäbless för surrealistiska romaner, jag gillar när det är lite konstigt helt enkelt. När jag läste Mästaren och Margarita första gången, för ungefär tio år sedan, så var det helt enkelt en svindlande upplevelse. Jag läser om den ungefär varannat år, och jag blir fortfarande fascinerad. Placerad i sin historiska kontext tycker jag dessutom att det är en ganska intressant kvinnosyn, inte direkt progressiv idag men för sin tid ger den de kvinnor som förekommer i romanen väldigt mycket agens.

   Radera
  2. Tack for din kommentar! Jag skrev ner en av dina favoritböcker av Sartre, vill gärna läsa den. Jag tycker om Kierkegaard and Kafka. Har du läst något av dem? Kan du rekommendera något i den stil om du är bekant med deras verk. Jag gillar också när det är lite konstigt, så att jag kan gissa och inte riktigt förstå vad som hände :)

   Radera
  3. Så lite så :) Jag älskar Kafka, Slottet är min favorit. Du sköna nya värld, av Aldous Huxley, är lite humoristisk dystopi om ett samhälle centrerat kring effektivitet och övervakning. Utrop som jag nämner ovan, av Celine Curiol, handlar om en kvinna som jobbar som utropare på Gare du Nord, och lever ett destruktivt och anonymt liv utanför. Främlingen av Albert Camus är en klassiker, och Haruki Murakamis böcker har både lite av det bizarra och det stillsamt eftertänksamma japanska. Nobelpristagaren Gabriel Garcia Marquez är också suverän, hans små underliga noveller är täta på symbolism och otroligt vackra.

   Radera
  4. Vad bra! Skriver ner alla förslag. Tack :)

   /Marie

   Radera
 2. Hej igen Robin. Nu undrar jag var kan man köpa klassiska böcker billigt, är intresserat mest av böcker på engelska ? Jag köper på adlibris och tycker att deras böcker är dyra. Vill ha inbundna böcker, men de är så dyra också. Finns det någon websida med billiga böcker som du kan rekommendera?

  /Marie

  SvaraRadera
 3. Jag handlar faktiskt alla mina böcker på Adlibris, i princip. Förr handlade jag mycket på Myrorna och Stadsmissionen, men då får man ju ta lite vad man hittar, om en säger. Jag gillar att handla i boklådor i Paris också. Men det finns ju några bra antikvariat i Stockholm, ta med en lista med det du letar efter och gå till ett par stycken? Personalen brukar vara både väldigt intresserad och väldigt hjälpsam. Har hittat ett par specifika böcker som inte fanns i tryck längre på den vägen.

  SvaraRadera
 4. Ja, Myrorna har bra klassiska böcker. Ska ta en runda i dit igen då.

  SvaraRadera