Fem saker att göra i Lyon

16:47
För några veckor sedan hade vi anledning att tillbringa lite tid i Lyon, och vi passade såklart på att undersöka stan. Vi har knappt hunnit skrapa på ytan, men spontant känns Lyon som en levande stad med ett stort utbud av mat, kaffe, barer och kultur. Bo gärna centralt, för Lyon är en promenadvänlig stad - Bellecour, Les Cordeliers och Préfecture är lämpliga kvarter att leta i. Campanile Lyon Centre är ett bra budgetalternativ från ungefär 55€ natten, medan Hotel Silky by HappyCulture är ett lyxigare alternativ för lite djupare plånböcker för runt 139€ per natt. 

Om det är fem saker jag inte tycker att du får missa i Lyon så är det de här: 
  • Efter en liten tur i Vieux Lyon (gamla stan), fortsätt uppför backen till Passerelle des quatre vents, intill Basilique Notre Dame de Fourvière, varifrån en vidsträckt utsikt över stan står att finna. Det är en liten hike (inget för partyklackarna) men klart värt det. 
  • Om du är på jakt efter gott kaffe, surdegsbröd och açai bowls så är området Bellecour/Cordeliers ett bra ställe att börja. Vi gillade Les Cafétiers (36 rue de Ferrandière, närmsta metro är Cordeliers) väldigt mycket men Puzzle Café, Diploid och Slake Coffee House är också värda att kolla in. 
  • Längsmed floden, Rhône, ligger flera båtar med barer som lever upp runt kvällningen. Vi tyckte att Passagère (21 Quai Victor Augagneur, närmsta metro är Guillotière) var charmigast. 
  • Ta en öl på en av uteserveringarna på Place Bellecour och titta på folk. Det här är inte adressen for kulinariska äventyr eller toppservice, men det är lite av ett pulserande hjärta i stan, och därför ett utmärkt ställe att sitta och känna in stan. 
  • Om tiden tillåter, ta en springtur, eller en promenad, i Parc de la Tête d'Or i norra änden av stan. Botanisk trädgård, en liten sjö, magnifika växthus och några olika serveringar. 

You Might Also Like

0 kommentarer