Coulée verte du 15ème

11:38

Ibland springer jag till jobbet, och då tycker jag om att valja en rutt som tar mig förbi något jag är nyfiken på. Förra veckan var det Coulée verte i 15e arrondissementet. Vi bor ju intill Coulée verte René-Dumont i 12e, men fastän vi bott nere i Alésia och jag letat efter lämpliga löpspår i krokarna så visste jag inte om att det fanns en till sträcka av den gamla järnvägen (Petite Ceinture, alltså) öppen för allmänheten och perfekt att springa i den änden av stan. Fredagsmorgonens rutt tog mig alltså bort till Cité des Périchaux och längsmed den avlånga parken bort till Balard (och sedan vidare).
Det är ju inte direkt min del av stan, men jag lär lägga till den här sträckan i kommande långpannor!
Det finns flera upp- och nedgångar till den upphöjda parken, men den börjar i höjd med 108 rue Olivier des Serres och löper bort till Place Balard.

You Might Also Like

0 kommentarer