Bitande kyla och bananbröd

12:05


Vi hade en fin varm helg förra helgen, sedan kom kylen tillbaka till Paris. Igår drack vi kaffe på The Beans on Fire (exceptionellt gott kaffe) och promenerade en sväng på Père Lachaise innan vi gav upp och gick hem för att baka bananbröd, dricka te och gömma oss under en filt i soffan. När vintern aldrig vill ta slut är det viktigt att trivas hemma. Och att baka bananbröd.

Jag är lat när jag bakar - jag vill att det går fort och vill ha så lite som möjligt att städa efteråt. Mitt recept på supergott bananbröd är det enklaste som finns. Ta fram en matberedare (kan göras med skål och visp men ÄNNU lättare med en matberedare). Jag stoppar i en ingrediens i taget och kör matberedaren ett par sekunder tills smeten blandar sig - de här ingredienserna, och i den här ordningen:

  • 2/3 dl bra olivolja
  • 1/2 dl honung och 1/2 dl råsocker (jag mäter upp båda i samma mått, så proportionerna är flexibla - använd samma mått som du använde till oljan sa fastnar det inte!)
  • 2 ägg
  • 2 stora eller 3 små bananer, skalade och i bitar

Sedan allt det här på en gång:

  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver

Tillslut ska det i ca 4 dl mjöl (så mycket som behövs för att få en lagom tjock smet). Smeta lite olivolja på insidan av en form (jag har en avlång silikonform) och strö lite flingsalt i botten (du kan skippa det här men det är JÄTTEGOTT) och hall sedan i smeten. Jag brukar strö lite kanel på också, innan jag bakar den i ugnen på 170° i 50 min. Använd en tandpetare för att kolla att den inte är alldeles kladdig (det borde den inte vara). Resultatet borde se ut ungefär såhär:


Smakar fantastiskt med en kopp te framför Netflix. Jag har precis sett färdigt Please Like Me och har nu ett stort hål i mitt liv, men jag tänker ge Everything Sucks! en chans att fylla det hålet.


You Might Also Like

0 kommentarer