Tio saker att göra i Bangkok

16:06Bangkok är en väldigt stor och väldigt bullrig stad. Här blandas högt och lågt, med fattigt och nedgånget intill lyxigt och pråligt. Mellan glänsande köpcentrum finns enorm utsatthet, fattigdom och prostitution. Det går knappt att undgå att se, och vill du ha en genuin upplevelse av staden vore det dumt att blunda för skillnaderna.  Det finns lugna kvarter, men trafiken är precis överallt, och det är inte anpassat för att promenera. Att bo nära kommunikationer är ovärderligt såvida du inte tänkt åka taxi överallt, vilket är billigt men långsamt, eller moppetaxi, vilket är ännu billigare men livsfarligt. Somerset Ekamai ligger ett stenkast från stationen Ekkamai och på gångavstånd (som i - du behöver inte korsa någon större gata) från flera trevliga ställen (några som finns i listan nedan) och priserna är väldigt överkomliga. Fem stjärnor, pool, spa och gym finns. 
  • Drick krämigt, perfekt kaffe på Ink&Lion. Betong, naket trä och retromuggar. Om andan faller på säljer de kaffebönor och verktygför slow brew och annat hipstrigt. Ink&Lion ligger på Soi Sukhumvit 63 - Soi Ekkamai 2, närmsta station är Ekkamai.
  • Drick också billigt streetkaffe. Be om en iced coffee i vilket gatustånd som helst så kommer du att bli severad en stor plastmugg med snabbkaffe, kondenserad mjölk, vanlig mjölk och is. Det smakar fantastiskt och kostar lite under €1. Du får t o m ett litet plasthandtag på muggen så att du slipper bli kall om fingrarna och smälta isen. 
  • Önskar du lite high end, men ändå autentisk, thai-mat, hittar du det på Sit and Wonder. Snygg mat, snygg inredning, snygg personal. Sit and Wonder ligger på 119 Soi Sukhumvit 57, närmsta station är Thong Lor. 
  • Om du inte har några pretentioner men vill äta riktigt god mat för en spottstyver är matstånden på gatorna något du inte får missa. Fina, färska råvaror, vällagat över öppen låga och förtärd på plaststolar, bredvid locals, utan AC - en genuint thailändsk upplevelse.
  • Bangkok älskar craft beer, och det finns både importerade varianter och lokala brygder att välja på. Craft (16 Soi Sukhumvit 23, närmsta station Asok) och Wishbeer Home Bar (Soi Sukhumvit 67, närmsta station är Phra Khanong) är bra alternativ för ett brett utbud, medan Tep Bar (69 -71, Soi Yi Sip Song Karakadakhom 4, närmsta station är Hua Lampong) specialiserar sig på produkter från lokala bryggerier.
  • Att gå till en takbar är ett måste i en gigantisk stad full med skyskrapor. Bra alternativ är Red Sky (55e våningen på Centara Grand i shoppingcentret CentralWorld, närmsta station är Chit Lom), Above Eleven (33e våningen i Fraser Suites, 38/8 Sukhumvit Soi 11, närmsta station är Nana) och Vertigo Bar (61a våningen i Banyan Tree, 21 S Sathorn Rd, närmsta station är Silom eller Sala Daeng).
  • Sky Train Jazz Bar är egentligen också en takbar, men den är mindre pretentiös och pricey än de tjusiga hotellens takbarer. Ingången är en öppen trappuppgång intill en nudelrestaurang, proemenera sex trappor upp (ingen hiss finns) för en utsikt över Sky Train, billiga drinkar och enkel mat. Det spelas livejazz på våningen under. Sky Train Jazz Bar ligger på 46 Rang Nam Alley, närmsta station är Victory Monument.
  • Bangkok är fyllt av wats, tempel, tysta och vackra oaser (okej, en del turister men likväl bland de lugnaste platser som står att finna i bullriga Bangkok) för att suga in historia och tradition. Wat Pho, med den gigantiska, guldtäckta buddhan är ett av de mest kända. Wat Traimit och Wat Arun är också utmärkta val.
  • Shoppa på köpcentret Terminal 21. Varje våning motsvarar en världsstad, och butikerna och inredningen följer temat: Tokyo, Paris, Istanbul... massor av kul prylar och kläder som du förmodligen inte sett någon annanstans (och sedan finns det såklart ett H&M också). Perfekt för presenter till dig själv och till andra. Varierande prisklass men de flesta butikerna riskerar inte att spräcka budgeten. Terminal 21 ligger på 88 Soi Sukhumvit 19, närmsta station är Asok eller Sukhumvit.
  • Un-Fashion Vintage och Un-Fashion Café ligger vid ett litet torg med flera hipstriga butiker och restauranger. Det är som en liten hipster-by. Un-Fashion Café ligger på 10 Soi Sukhumvit 63, närmsta station är Ekkamai.

You Might Also Like

0 kommentarer