Hipsters, halvmaror och hoppig öl - 10 saker att göra i Köpenhamn

12:44

  • Kolla in ARKET, det nya HM-ägda konceptet, vars flaggskepp är bland det mest skandinaviska som någonsin skådats. Enkla, välskurna plagg i sobra färger och sköna material. Butiken i sig är värd att besöka, stilrent inredd och dekorerad. Du hittar butiken på Købmagergade 33.
  • Drick lokalt bryggd hipsteröl på Kølsters Tolv Haner i Fredriksberg. De odlar sin egen hops och har sina egna brygder på tapp. Det finns även ett café och en glassaffär vägg i vägg som drivs av samma gäng. Uteserveringen i en livlig korsning är perfekt för att spana på den välklädda lokalbefolkningen. Kølsters Tolv Haner ligger på Rantzausgade 56.
  • Spring Copenhagen half, allmänt känt som Skandinaviens snabbaste halvmara. Den platta banan som går genom centrala Köpenhamn och charmiga Nørrebro är rolig att springa och det välordnade loppet drar folk från hela världen - en löpupplevelse om något! 
  • Ät ramen pa Ramen to birru, inredd som ett typiskt japanskt ramenställe med maskiner där du gör din beställning. Rätterna är smakrika och autentiska och serveras med japansk läsk eller Mikkeller-öl. 
  • Promenera på Assistens Kirkegård, kanske den mysigaste kyrkogården i Norden. Lummigt med en brokig mix av flora och fauna, är det en tyst oas mellan färgstarka Nørrebro och trivsamma Fredriksberg. Lokalbefolkningen använder utrymmet flitigt till både promenader och picnic, var bara försiktig med vart du går - det sitter skyltar som markerar var gravarna ligger, där får du inte placera din filt. Huvudingången ligger på Kapelvej 4 men det finns fler ingångar.
  • Besök Kastellet. För att en aldrig kan fa nog fina gamla borgar och fina utsikter.
  • Sitt längst fram i den självkörande tunnelbanan. Det känns futuristiskt och coolt. Överlag är tunnelbanan väldigt modern och smidig, om än inte så utbyggd ännu. En viktig linje är dock klar: du kan ta tunnelbanan hela vägen ut till Kastrup på en dryg kvart från centrala Köpenhamn. 
  • Bo på First Hotel Kong Fredrik. Det är utsökt inrett i gammelskandinavisk stil och rummen har hemtrevliga tapeter och stora sängar. Läget är perfekt, centralt på en ganska tyst gata, med centrala Köpenhamn, vackra Ørstedsparken och broarna över till de nordligare stadsdelarna precis runt hörnet. 
  • Om du har plats i resväskan, gå på secondhand-runda i de många inredningsbutikerna som har mängder av möbler, lampor och inredningsprylar för en spottstyver. Det finns även mer kurerade butiker som tar lite bättre betalt men där precis varenda pinal väcker habegär. Kolla särskilt kring huvudgatan i Nørrebro, Nørrebrogade, och tvärgatorna omkring.
  • Köpenhamn är ett mekka för foodies. När du planerar din resa är det en bra idé att fundera på vilka restauranger du absolut inte vill missa, och kolla upp om det är nödvändigt att boka bord i förväg. Jag hann inte prova ens en bråkdel under vår senaste, korta vistelse, men Om Nom Nomad har gjort en guide som torde vara en bra början för vem som helst. 

You Might Also Like

0 kommentarer