Chevreuse - sjumilaskog ett stenkast från Paris

14:57

  
Om du är sugen på att fly myllret i Paris över dagen, se blå himmel som aldrig tar slut och andas frisk luft som luktar skog, så ar Chevreuse ett väldigt trevligt alternativ. Chavreuse ligger i nationalparken Parc Naturel Régional de la Haute Vallée de Chevreuse och fastän det är mindre än en timme från den bullrande staden. I Chevreuse finns det flera fina saker att ta sig för:

  • Promenera längs med Promenade des Petits Ponts, en vacker strandpromenad som följer den medeltida stadens gamla kanal. Det brukade vara ett utlopp för stadens garverier, men nuförtiden är de små broarna dekorerade med blommor och vattnet porlar trivsamt. 
  • Klättra upp till Chateau de la Madeleine och överblicka staden och den omgivande parken från ovan. Den medeltida borgen är gratis att besöka och utsikten är magnifik. Det är en brant backe upp men det tar bara tio minuter att komma upp. 
  • Promenera i skogen! Du kan hitta bra kartor över rutter här. Det finns en del backar och vissa smalare stigar, men med ett par bekväma gympaskor och en flaska vatten är det enda du verkligen behöver. För längre promenader kan det vara bra att ha lite nötter eller dadlar i väskan. När du väljer kläder kan det vara bra att tänka på säsong (och brännässlor). 
  • Det finns gott om spår för den som önskar cykla i terräng också. 
  • Det finns flera restauranger inne i Chevreuse. Enligt utsago ska Le Clos de Chevreuse vara den bästa för fransk mat, tyvärr hade de semesterstängt när vi var där i Augusti. 
  • På rue Lalande i centrum ligger l'Alchemiste, en butik som säljer lokala delikatesser. De har en mysig uteservering på gågatan där du kan dricka ett glas vin eller en kopp te också. 

För att komma till Chavreuse: ta RER B mot Saint-Rémy-lès-Chevreuse och gå av vid ändstationen. Promenera 5 minuter längs med  Chemin de Coubertin och ta höger in på rue des Ponts Blonniers. Vid bron 150 m in kan du svänga in på strandpromenaden som leder in till centrala Chevreuse via promenade des Petits Ponts.
Det ligger inom RER-nätet och är därför smidigt att åka till. Har du ett Navigo så kan du åka hit utan någon extra biljett, och köper du engångsbiljetter kostar det bara några enstaka euro. 

You Might Also Like

0 kommentarer