Växtgäris i Päris

14:49
Vi väntar fortfarande på vår soffa. Vi bestallde den på Made.com precis efter att vi skrivit på kontraktet för vår lägenhet (i slutet på februari!) och den ska inte anlända än på tre veckor. Det skulle visserligen ta 12 veckor att få den, men ett tag stod det att den skulle komma 1 maj... men nä. Jobbigt av flera anledningar - att mest hänga i sängen stör mig inte så mycket, men det blir aldrig riktigt ordning hemma innan alla stora saker är på plats och vi har satt köpstopp på andra grejer tills dess soffan är på plats. Det gäller även växter (ej mitt beslut).

Under tiden pysslar jag med dem som redan bor hos oss, och experimenterar med att sätta frön. Mitt första experiment, min avokado bor nu i en kruka och frodas, och den där aloe veran har växt så att det knakar sedan den fick ett större bo och är nästan dubbelt så stor. Eftersom odling inte räknas som att "köpa växter" så härjar jag vilt. Ovan mynta som jag satt från sticklingar (tagna från ett knippe köpt på marché d'Aligre) och små små gröna skott från kiwifrön. Den lille krukan var ett spontanköp på Hema, och förhoppningsvis ska det komma timjan där. Ej i bild: ytterligare tva avokadokärnor, en mangokärna och äppelfrön, alla satta häromdagen (och därför måttligt roliga på bild). På nedersta bilden står tre nyduschade familjemedlemmar i badkaret: en fikus, en liten murgröna och en rundkalatea.
Växter. Kan inte få nog av dem. Vem vill inte bo i en liten djungel?
Min kille. Min kille vill inte bo i en djungel. Men killar fattar ju ingenting.

You Might Also Like

0 kommentarer