Uptown

12:00


En fin sak med Paris i augusti är att det är mycket lugnare än vanligt, vilket gör att det ofta går att få bord på annars väldigt populära restauranger med väldigt kort varsel - som i "just det, Uptown ligger i närheten, ska vi se om det finns ett ledigt bord ute?"


Uptown öppnade förra hösten och konceptet är enkelt. De tillagar mellanstora rätter, menade att dela, och rätterna kommer in en åt gången. Vi åt fyra rätter och de var alla strålande. Det fanns flera vegetariska alternativ och vi blandade lite, men den absoluta höjdpunkten enligt mig var de möra biffbitarna som serverades med chokladfocaccia (inte sötad, utan lite bitter med en djup smak av kakao) och skogsbär. 


Menyn ändras med jämna mellanrum och anpassas efter säsong och tillgång på marknaden. Personalen är ett gäng trevliga, om än en aning virriga, men i Frankrike har ingen bråttom. Vi åt fyra rätter och drack ett par glas vin till, totalsumman landade på ungefär €75 för oss båda, vilket ändå får anses vara ett helt okej pris för den här nivån.
Uptown ligger på 18 rue Francoeur i 18e arrondissementet, närmaste metro är Lamarck-Caulaincourt. 

You Might Also Like

0 kommentarer