Travelling Hacks

16:50


Att resa är nästan alltid roligt. Nästan. Packning, andra resenärer, väntetider, flygplatser, kartor och bussar kan tära på krafterna men det hjälper att vara väl förberedd. Jag brukar försöka göra förberedelser redan några dagar innan, och jag tänkte dela med mig av några av mina bästa tips.

Att boka
Om du vet var du vill åka, se till att googla på platsen för att få reda på allting viktigt: hur fungerar kollektivtrafiken, vilka områden är mysiga och vilka områden är bra att undvika nattetid, vilka sevärdheter och matupplevelser får inte missas? Allt det här är bra att veta när du ska välja var du vill bo. I högerspalten hittar du tips om några städer. Jag brukar boka boende antingen genom Airbnb eller Hotels.com, beroende på var jag ska och hur länge jag ska stanna.
När det gäller flyg brukar jag söka efter rätt flyg via exempelvis Expedia där du kan sortera på pris, flygtid och antal stopp, bland annat.

Nya vänner
Var du än ska åka, fundera på om du känner någon, eller ännu hellre, känner någon som känner någon som bor där. Be att bli introducerad och föreslå en öl eller fika. Det är ett roligt sätt att hitta nya vänner och med lite tur någon med god lokal kännedom som kan tipsa eller till och med visa dig saker du inte skulle hittat annars.  


Packa
Om du hinner är det smart att börja packa ett par dagar innan det är dags att åka. Att stresspacka blir nästan aldrig helt rätt. Min strategi brukar vara att välja enkla plagg som jag vet att jag trivs i och som kan kombineras på många sätt, eftersom jag inte gillar att släpa på mer än jag måste. 

  • Du vet alla dustbags som du fått tillsammans med handväskor och skor? De är perfekta att packa i. Se till att du har koll på vilka du använder till ömtåliga kläder och vilka du använder till skor (de senare kan bli smutsiga på insidan). Det finns även packpåsar att köpa om du inte har en massa dustbags hemma.
  • När jag packar, särskilt när det gäller plagg som lätt skrynklar, lägger jag mina kläder prydligt utsträckta på varandra, siden mellan bomull eller andra mindre känsliga material, och rullar sedan ihop plaggen. 
  • Jag älskar att använda små förvaringsväskor och necessärer. Jag har separata för smink, övriga toalettartiklar och smycken. En separat påse eller ett fack för laddare och sånt är också bra.
  • Vad du packar i handbagaget kan vara avgörande för hur trevlig din flight blir. Mitt inlägg om det kan du hitta här.
  • Skriv ut alla papper som du kommer att behöva och lägg dem på ett lättåtkomligt ställe. Det låter självklart men det borde stå på din lista ändå. Så snöpligt att glömma. 
Flygplatsen/tågstationen
Var i god tid. Det värsta som finns är att sitta på en buss och känna sig stressad eller springa genom en terminal och hyperventilera i kön till säkerhetskontrollen och slutligen sätta sig på sin plats med svetten rinnande längs med ryggen. Om du nu hinner. Det är mycket härligare att sätta sig med en bok och en kaffe i närheten av gaten eller på rätt perrong.

Kartor
Att ladda ner en offlinekarta med gps är ett smidigt sätt att hitta runt även om du inte har uppkoppling. Jag använder Ulmon Pro CityMaps2Go och tycker att den fungerar väldigt bra men det finns många varianter så det kan vara bra att testa några olika. Det finns bra som är gratis så du behöver inte välja en betalversion.


Bekväma skor
Ett måste. Lura inte dig själv.

Och njut av resan såklart! 

You Might Also Like

0 kommentarer