Rivig pumpasoppa med ingefära och curry

08:26


Det var länge sedan jag skrev något om mat som jag lagat själv, men här kommer ett recept på en supergod vegansk pumpasoppa. Det här blir ungefär tre portioner. Du behöver:
1 liten butternutpumpa
1/2 burk kokosmjölk
ingefära (jag tog två tummar ungefär)
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2/3 dl röda linser
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk grön currypasta (eller din favorit, gul eller röd är också gott!)
gurkmeja (kan skippas men antiinflammatoriskt och ger fin färg)
2 tsk kokossocker (kan också skippas)

Skala och tärna pumpan i ganska stora bitar och rosta på bakplåtspapper (eventuellt med lite flingsalt) i ugnen på 180° i 20 min. Sätt på en vattenkokare med vatten. Medan pumpan rostas och vattnet kokar upp, hacka löken och svetta den i botten på en kastrull. Tillsätt vitlök, currypasta och ingefära. Häll på lite av det kokande vattnet och lös upp buljongtärningen och lägg i linserna. Ta ut Pumpan ur ugnen och lägg i kastrullen. Fyll på med kokosmjölk och vatten så att det knappt täcker pumpan, lägg på ett lock och låt puttra. Det ska koka tills pumpan går att mosa mot sidan av kastrullen, då är det redo att mixas med mixerstav. Jag serverade med lite hampafrön på toppen och en grov smörgås till. Nom nom!

You Might Also Like

0 kommentarer