Vegansk gyoza

17:43


Häromsistens gjorde vi egen gyoza. Vi köpte frusna gyozaplattor (att göra deg kändes som den största utmaningen) som vi tinade och gjorde sedan två olika sorters veganska gyoza (tänk på att välja gyozaplattor och inte wontonplattor om du vill att det ska vara vego, de senare innehåller ägg). Vi gjorde en variant med spenat, tofu, majs, vårlök och chili och den andra bestod av sojafärs, haricots verts, champinjoner och ingefära. Andra ingredienser är grönkål, sojafärs, vitlök, vanlig lök, chili, rivna morötter... välj några favoriter som passar ihop, hacka fint (eller använd en matberedare) och använd vit miso för sälta.
Häll upp en liten skål med vatten. För varje platta doppar du fingrarna och fuktar kanterna innan du lägger en matskedsstor klutt med din blandning i mitten och vik ihop plattan. Nyp ihop den och försök göra en solfjäderform på kanterna (det var helt omöjligt att få snyggt!).
I en stor stekpanna, häll i lite olja och stek gyozan på medelhög värme i en minut. Häll sedan på 1 dl vatten och lägg på ett lock. Efter två min är dina gyoza färdigångade. Klart att äta! Serveras förslagsvis med soja, sweet chili-sås eller någon av alla spännande såser som finns i din närmaste asiatiska mataffär.

You Might Also Like

0 kommentarer