Bästa hotellen i Barcelona

19:37


Var ska en bo i Barcelona? Det beror såklart på många saker. Vill du turista så trivs du kanske bäst i närheten av La Rambla, om du reser med familjen vill du kanske bo i ett lugnare område med bra kommunikationer, är du en festlig typ eller vill ha nära till stranden är Barceloneta eller Marina bra val och om du vill undersöka nya, hippa områden så finns det sådana också. Här är fem förslag!

Hotel Barcelona Universal - Bra för mindre budget
Det här hotellet är enkelt men välskött och ligger i ett charmigt område precis öster om Ciutat Vella. Hotellet har en fin pool på taket och ligger på bekvämt promenadavstånd från Barrio Gotic (den historiska stadskärnan) och Parc de la Ciutadella. Rummen kostar ungefär 600 sek och passar perfekt om du vill bo i ett rum som är basic men fint och nära till det mesta. 
Hotel Barcelona Universal igger på Avinguda Paralel 76-78, närmsta metro är Paral-lel. 

H10 Port Vell - Supercentralt med nära till allt
Det här hotellet har precis allt på knuten. Det ligger på gränsen mellan Barri Gotic, Barcelonas historiska stadskärna med muséer, caféer och shopping och Barceloneta, de gamla hamnkvarteren där du kan hänga på stranden eller dricka drinkar på något av de mysiga torgen. Nere på piren finns Maremagnum, ett stort köpcentrum med bio och på fem minuters promenad ligger Parc de la Ciutadella, den största parken i centrala Barcelona. Rummen är ljusa och fräscha och en del av rummen har utsikt mot Medelhavet! Från 1200 pix per natt får du betala för att bo här.
H10 Port Vell ligger på Pas de Sota Meralla 9, närmsta metro är Barceloneta.

Aparthotel Bertran - Rymligt för familjen
I det vackra, välmående området nedanför Mount Tibidabo ligger ett lägenhetshotell med gott om plats för både vuxna och barn. Området är lugnt och residensiellt men på några minuter tar du dig med metron till knytpunkten Catalunya. Dessutom har du nära till de bussar och bergbanor som tar dig upp till toppen av Tibidabo, där det finns en nöjespark och en vacker kyrka. Själva hotellet är inte supermodernt men fräscht och lägenheterna rymmer även ett litet kök. På taket finns en liten pool och det finns ett gym att tillgå. För strax under en tusenlapp per natt får du en lägenhet som rymmer två vuxna och två barn.
Aparthotel Bertran ligger på Calle Bertran 150, närmsta metro är Av. Tibidabo. 

Majestic Hotel & Spa - Lyxigt spa mitt i stan
Om du är ute efter det allra bästa är Majestic Hotel & Spa ett bra val. Med ett strålande läge på pampiga Passeig de Gracia. För strax över 2 000 sek/natt får du inte bara ett stort och flådigt rum utan också tillgång till en takterass med magnifik utsikt över staden, ett spa, ett gym och en takpool. Runt hörnet finns massor av shopping, sevärdheter och välrenommerade restauranger som Lasarte (två stjärnor i Guide Michelin) och Moments (också två stjärnor).
Majestic Hotel & Spa ligger på Passeig de Gracia 68, närmsta metro är Passeig de Gracia.

You Might Also Like

0 kommentarer