Le Nom

07:10
I lördags fick jag tillfälle att prova på nyöppnade Le Nom. Det är gänger från Nombre som tagit över Restaurang DeVilles gamla lokaler på Roslagsgatan. Jag hade höga förväntningar efter att ha spanat på menyn och valde rödbetan till förrätt och rådjur till varmrätt. Som den ohyfsade människa jag är krävde jag att få smaka på de andra rätterna som mitt sällskap beställde, höstsalladen och melanzane (auberginegratäng) med getost. Alla rätterna var väl sammansatta, fantasifulla och smakrika, men kanske i minsta laget. Titta på den fins rödbetan med lilla chokladganachen? Den var inte söt utan lite besk och bröt perfekt mot betan. Rådjuret var perfekt tillagat, och kolla det lilla granskottet! De bruna fläckarna på bilderna är för övrigt porslinet, det är inte jox pudrat över all mat, det har väl ingen gjort sedan nittiotalet?
I efterhand hade jag gladeligen valt den gröna menyn (som jag, när jag satt med menyn i handen, tyckte lät som väldigt mycket mat) med fyra vegetariska rätter. Det är definitivt en restaurang som gör det lätt att välja vegetariskt. Om du tycker om ovanliga smakkombinationer och gärna äter tre eller fyra rätter efter varandra så är Le Nom ett bra val.

Le Nom ligger på Roslagsgatan 6, närmsta metro är Rådmansgatan eller Tekniska högskolan. 

You Might Also Like

0 kommentarer