La Rotonde

16:24
Bassin de la Villette ligger högst upp i 19e arrondissementet, där Canal Saint-Martin möter Canal de l'Ourcq. Det här tidigare en aning öde och shady området har fått ett lyft sedan Paris Plage, de konstgjorda stränder som finns vid Seine under sommaren börjar lägga en strand även häruppe. Flera restauranger och barer har öppnat kring vattnet, människor hänger på kajen och stranden och i Parc de la Villette, norr om kanalen, är det friluftsbio nästan varje kväll i slutet av juli och i augusti. I parken finns också ett stort tekniskt museum, ett musikmuseum och flera scener för musik och teater. Det har blivit ett av parisarnas favoritområden att fördriva tiden på en varm sommardag.
Med utsikt mot bassin de la Villette ligger La Rotonde, ett gammalt tullhus som byggdes 1788 och som efter många reinkarnationer nu används som restaurang och festvåning. Runt byggnaden ligger en stor uteservering, mestadels under tak, med food trucks, barer, pingisbord och sittplatser. Perfekt för en eftermiddag med öl och pingis, drinkar med vänner eller ett ställe att slå sig ner när en är trött i fötterna efter att ha gått på upptäcksfärd i området.

La Rotonde ligger på 6-8 Place de la Bataille de Stalingrad i 19e arrondissementet. Närmsta metro är Stalingrad eller Jaurès. 

You Might Also Like

0 kommentarer