Middag i tre handvändningar

16:51



Gott, enkelt och smärtfritt, vad mer kan en önska sig?
Du behöver:
pasta för två personer (ca 60-80 g okokt pasta per person)
ett gäng färska basilikablad
en näve oliver
8-10 körsbärstomater
8-10 soltorkade tomathalvor
1 vitlöksklyfta
1/2 chili (eller lite mer eller mindre, beroende på hur stark den är, eller skippa helt)
2 msk olivolja

Koka pastan (ha i lite salt och olivolja i vattnet om du vill). Under koktiden, lägg körsbärstomater, soltorkade tomater (lämna ett par halvor att hacka strö över på slutet), vitlök, chili och olivölja i en liten mixer och kör till en krämig pesto rosso. När pastan är klar, rör ner pesto och toppa med basilikablad, finhackad soltorkad tomat och oliver. Alltihop tog tio minuter (eller, ja, sju minuter om du valde en pasta med kortare koktid) och nu är det bara att njuta järnet!

You Might Also Like

0 kommentarer