Airbnb - ett semesterboende att känna sig hemma i

16:18


Då och då får jag frågor om hur det fungerar med Airbnb. Jag har ju hyrt lägenhet via Airbnb ett helt gäng gånger och jag tycker att det är ett både smidigt och roligt sätt att bo. Det är enkelt att söka och boka, oftast billigare än hotell, och eftersom man kan äta vissa måltider hemma (vilket är rätt bekvämt om man är borta mer än ett par dagar) så sparar man inte lite där också. Är man ett kompisgäng som åker är det helt överlägset! Det är ett perfekt sätt att upptäcka nya kvarter, besöka marknaden för att handla, ta en kaffe på kvartershaket och säga bonjour till tanten i disken på det lokala bageriet!

Jag har lärt mig några knep som kan vara bra att ha koll på, som jag tänkte dela med mig av.
Förutom bilder på lägenheten och pris så är det viktigt att kolla om du förväntas lämna över en deposition. Många uthyrare tar inte någon deposition för kortare vistelser på ett par nätter, men se ändå till att vara beredd på att du förväntas lämna en deposition - hur mycket står i annonsen.
En annan viktig sak att kolla är på uthyrarens svarsfrekvens (nästan längst ner på sidan). Om du verkligen gillar lägenheten eller huset du hittat är det en bra idé att skicka ett meddelande via siten till uthyraren. Berätta lite om dig själv och vilka datum du är intresserad av. Om uthyraren vill hyra ut till dig kan de skicka en inbjudan, vilket innebär att du är "pre-approved". Eftersom Airbnb låser hyressumman på ditt kort, och det kan ta ett par dagar innan de är disponibla på kontot igen, är det knepigt om en får vänta på folk som inte svarar.
Lycka till med jakten på semesterboende!

Bilden ovan är från en lägenhet med fem sovplatser på Rue Nicolet i Montmartre.

You Might Also Like

0 kommentarer