Pizza på quinoabotten

07:38


Häromkvällen testade vi att slänga ihop pizza på quinoabotten. Superenkelt, supergott och som bonus en innehåller den massor av bra grejer som gör kroppen glad.

Du behöver:
2 dl quinoa
3/4 dl vatten
1 tsk bakpulver
1 msk olivolja
1 nypa salt
Torkad basilika, rosmarin och timjan
Tomatsås
valfri topping (jag använda färsk paprika, ruccola, champinjoner, ananas, lite mozzarella och parmesan, men om man skippar ost eller använder ett veganskt alternativ som näringsjäst till exempel, så blir receptet helt veg)

Lägg quinoan i blöt ca 8 h innan du tänkt börja laga maten, eller koka den och låt den svalna en aning. Sätt upgnen på 220°. Lägg den mjuka quinoan i en mixer eller matberedare med vattnet, olivoljan,  bakpulvret, saltet och lite kryddor. Kör tills du får en lite seg smet. Bre ut smeten på bakplåtspapper (vi gjorde två pizzor med ca 22 cm i diameter med den här smeten) och ställ in i ugnen i 15 min. Under tiden kan du förbereda dina toppingar. Som tomatsås använde vi en vanlig tetra med krossade tomater, smaksatt med vitlök, som vi kokade i en kastrull en stund så att den blev mer koncentrerad. När en kvart gått, plocka ut pizzan och ta loss den från bakplåtspappret. Vänd på den och ställ in den fem minuter till, sedan är det dags att dekorera den med fyllning! Tredje omgången räcker det med fem minuter, ungefär - om du använder ost, håll ett öga på när den får färg. Servera med något färskt grönt (jag toppade med lite ruccola som du ser) och avnjut långsamt.

You Might Also Like

0 kommentarer