Att packa smart

17:13


Jag undviker gärna att checka in bagage om jag bara ska vara borta några dagar. Mindre att släpa på och sparar värdefulla minuter då en slipper stå och vänta vid ett band. Jag skulle säga att jag utvecklat den lätta packningen till en konstform, så jag tänkte dela med mig av hur jag gör.

Steg ett är att plocka fram dustbags och förvaringspåsar. Jag förvarar dem i en låda i garderoben och använder dem varje gång jag packar. Till underkläder, smycken, ömtåliga kläder (inte kul att komma fram och ha fläckar på den vita blusen, till exempel).


Efter det kommer den roliga biten: att lägga jag fram kläder: När jag packar lite så packar jag säkra kort i hela outfits som jag vet att jag känner mig fin i, och om jag har plats slänger jag ner ett eller två wild cards (kläder som jag önskar att jag använde mer). Jag lägger också ut smycken och tar fram skor.


Jag staplar kläderna enligt kategori, linnen och t-shirtar tillsammans, kjolar och shorts i en hög. Ömtåliga plagg som siden eller plagg som lätt blir skrynkliga lägger jag i mitten, vita plagg lägger rullar jag ihop separat och lägger i en vit dustbag som är reserverad för vita plagg, för att undvika olyckor. Sedan rullas varje plagghög ihop. Jag går igenom necessären och ser till att jag har alla nödvändiga saker, plus plockar ut vätskor och lägger i en separat plastpåse (max 100 ml per förpackning, glöm inte!) och lägger alla smycken i en liten tygpåse. Underkläder i en påse och skor i egna påsar. Jag brukar välja att ha på mig de “klumpigaste” skorna, plus ett par klackar och, om jag har plats, ett par platta skor till. Sedan är det bara att pussla ner allting i väskan! 

Om du ändå checkar in, se till att ha följande i handväskan (förutom de vanliga grejerna som pass, plånbok och mobil förstås): sminkväskan (jobbigt och dyrt att ersätta), ett ombyte underkläder och en ren t-shirt (ifall väskan inte kommer fram när du gör det), en bok, öronproppar och tuggummi (för öronens skull), en liten tub handkräm och en body mist (jag gillar Crabtree & Evelyn Tarocco Orange Eucalyptus & Sage Body Mist som kommer i en nätt flaska, 100 ml, tillåten på flyg), ögonmask (ifall du skulle vilja vila ostörd), värktabletter och hörlurar. Packa såklart allt flytande plus värktabletterna i en separat plastpåse för att slippa krångel vid säkerhetskontrollen.
Ett annat visdomsord på vägen är att packa upp och hänga kläderna, även om du bara är borta ett par dagar. Det är hundra gånger trevligare att ta på sig en luftad och slät klänning/blus/whatever än en som har legat i väskan, knölats lite varje gång du tagit något annat och blivit lite fuktig när du råkade lägga en fuktig handduk över väskan. 

Res smart!

You Might Also Like

0 kommentarer