The Best Coffee in Paris

17:03


Jag gillar kaffe. En klassiker i Paris är ju "café au comptoir", alltså en kaffe vid zinkbaren på kvartersbistron. Det tar tre minuter, kostar ungefär en euro och är för det mesta för varmt och för beskt (även om man som jag väljer en noisette, alltså en espresso med en skvätt mjölk). Vill man istället slå sig ner ett tag, kanske för att samtala med en kompis, ta en paus mellan muséer och/eller shopping eller bara för att läsa lite, och dessutom dricka en riktigt god kaffe till, så finns sådana ställen också. Jag listar dem här!

Télescope Café
Litet och enkelt inrett men gör jättebra kaffe. Ligger i närheten av Palais Royal och Rue Saint-Honoré, därför ett praktiskt stopp om en shoppar i området.
Télescope Café ligger på 5 Rue Villedo i 1er arrondissementet, närmaste metro är Pyremides. 

Café Kitsuné
Japanska superhippa mode- och musikkollektivet Kitsuné har öppnat ett kafé under arkaderna vid Palais Royal. Ett litet hål i väggen som saknar sittplatser, men en solig dag passar det utmärkt att slå sig ner vid fontänen i parken och kolla på människor. Öppet söndagar!
Café Kitsuné ligger på 51 Galerie de Montpensier i 1er arrondissementet, närmaste metro är Palais Royal - Musée du Louvre.

Café Madam
Vitmålat café som är litet, intimt och serverar gott kaffe och dekadent brunch, bland annat. Öppet söndagar!
Café Madam ligger på 150 Rue Saint-Denis i 2e arrondissementet, närmsta metro är Réaumur-Sébastopol.

Café Pinson
Café med höga hälsoambitioner. Eko och mestadels vego, både brunch, lunch och gott kaffe. Veganvänligt med exempelvis mandelmjölk som alternativ. Snygg inredning och hög hipphetsfaktor. Finns på tre ställen i Paris. De som ligger i 3e och 10e arrondissementen har söndagsöppet!
Café Pinson finns på tre olika adresser: 6 Rue du Forez i 3e arrondissementet, närmsta metro är Filles du Calvaire. 58 Rue du Faubourg Poissonnière i 10e arrondissementet, närmsta metro är Poissonnière. 19 Rue de Chaillot (inne på yogastudion Le Tigre) i 16e arrondissementet, närmsta metro Iéna. 

Fondation
Det här hipstercafét ligger på en av de snyggaste gatorna i Haute Marais, och är fullt av expats, trendiga parisare. Drick gott kaffe i gröna muggar och prova deras banana bread! Öppet på söndagar.
Fondation ligger på 16 Rue Dupetit-Thouars i 3e arrondissementet, närmsta metro är Temple.

The Broken Arm
Smärtsamt hippa The Broken Arm är en konceptbutik som förutom gott kaffe säljer dödssnygga kläder och väskor från Raf Simons, Jaquemus, PB 0110 och Isaac Reina.
The Broken Arm ligger på 12 Rue Perrée i 3e arrondissementet, närmsta metro är Temple eller Arts et Métiers.

Strada Café
Det här mysiga lilla caféet ligger mitt i shoppingkvarteren i Marais, och öppnades av en svenska för tre år sedan. Nyligen öppnade de ett andra café i Quartier Latin. Gott fika (kanske för att det känns lite svenskt?) och bra kaffe. Båda locations håller söndagsöppet.
Strada Café ligger på 94 Rue du Temple i 3e arrondissementet, närmsta metro är Rambuteau. Strada Café på vänstra stranden ligger på 24 Rue Monge i 5e arrondissementet, närmsta metro är Cardinal Lemoine. 


Sugarplum Cake Shop
Sugarplum har egentligen tårtor som specialité men gör också väldigt gott kaffe. Ett besök hit utan att äta en bil morotstårta med cream cheese-frosting (bitarna är generösa så det går utmärkt att dela) är ett slösat besök. Öppet på söndagar!
Sugarplum Cake Shop ligger på 68 Rue du Cardinal Lemoine i 5e arrondissementet, närmsta metro är Cardinal Lemoine. 

KB
KB drivs av australiensare och här beställer du inte en cappuccino, utan en flat white. Söndagsöppet!
KB ligger på 62 Rue des Martyrs i 9e arrondissementet, närmsta metro är Pigalle. 

Craft
Craft är både café och cooffice, alltså ett café med arbetsplatser. Närmast när en kliver in finns en loungedel för fikagäster, och innanför baren står skrivbord med eluttag och vettiga stolar för de som vill arbeta och dricka kaffe samtidigt. Kaffet är utmärkt, mackorna är suveräna. Även öppet söndagar.
Craft ligger på 24 Rue des Vinaigriers i 10e arrondissementet, närmsta metro är Jaques Bonsergent. 

Ten Belles
Ten Belles är originalet. Litet och mysigt med några sittplatser på entréplan, och ytterligare ett gäng på ett loft. Inredningen går i trärent och blått och personalen är supertrevlig. Förutom utsökt kaffe har de ingefärsöl som är jättegod. Öppet på söndagar.
Ten Belles ligger på 10 Rue de la Grange aux Belles i 10e arrondissementet, närmsta metro är Jaques Bonsergent.

Le Chambre aux Oiseaux
Det här caféet är omåttligt populärt och därför nästan alltid fullt. Det beror förmodligen på den fina inredningen, det goda kaffet och den vida kända brunchen på helgerna. Söndagsöppet.
Le Chambre aux Oiseaux ligger på 48 Rue Bichat i 10e arrondissementet, närmsta metro är Jaques Bonsergent.

Clint
Clint är både lite café, lite restaurang och lite delikatessbutik. Det mesta av det bästa, helt enkelt. Öppet söndagar.
Clint ligger på 174 Rue de la Roquette i 11e arrondissementet, närmsta metro är Philippe-Auguste. 

You Might Also Like

0 kommentarer