Palais de Tokyo

22:32



I Paris nu senast besökte jag äntligen Palais de Tokyo. Byggnaden är hem till modern konst, och huserar Site de création contemporaine i, och i byggnadens andra vinge ligger Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris. Huset uppfördes inför den internationella utställningen för konst och teknik, 1937.

Till skillnad från mina bilder var det fullt av färger, intressanta material, spännande mekanik och annat som en måste älska med modern konst. Mycket installationer och lite tavlor och en hel del som var mittemellan. En av mina favoriter högst upp: ett runt, svartmålat rum fyllt av stora, vita dukar med en fiolsträng spänd tvärsöver, och en stråke hängd framför. Stråkarna studsade mot strängarna och spelade en oregelbunden melodi, som ett självspelande instrument, som slukade mig en lång stund. Jag tror att jag har bestämt mig för att de vita dukarna fanns där för att förstärka vibrationerna så att strängarna höll varandra igång, men jag är inte alls säker.
Palais de Tokyo ligger på 13 Avenue du Président Wilson, 16e arrondissementet. Närmaste metro är Alma-Marceau. 

Planerar du en resa till Paris? Glöm inte kolla min guide med hotell och tips för de olika arrondissementen i Paris. Var vill du bo?

You Might Also Like

0 kommentarer