Gentle Gourmet

19:32
Om du letar efter en riktigt bra vegansk restaurang i Paris kan du sluta leta nu. Gentle Gourmet ligger vackert vid Bassin de l'Arsenal och både meny och vinlista innehåller uteslutande veganska alternativ, både tillagat och raw vegan. Jag gick dit med Anni som åt portobelloburgaren, enligt utsago "so damn good!". Jag åt en raw vegan-rätt, grönsaksnudlar med en sesamsås och en örtcoulis, dekorerad med ätbara blommor. Till efterrätt valde vi båda raw cheesecake med citronsås och kokos. Allt höll väldigt hög nivå, med tydliga och intressanta smaker. Restaurangen är mysig och passar lika bra för middag med kompisar som för en romantisk dejt. För två rätter och en liten flaska vin att dela på gick notan på mindre än €70 för oss båda, vilket väl ändå får betraktas som ett kap med tanke på nivån.
Gentle Gourmet ligger på 24 Boulevard de la Bastille i 12e arrondissementet, närmsta metro är Bastille eller Quai de la Rapée. 

You Might Also Like

2 kommentarer

 1. Åh, tack för tipset, som jag har letat efter en vegansk restaurant i Paris :-) Måste dit och testa! Hör gärna av dig nästa gng du är i Paris, hade varit kul att ses. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns faktiskt en del nuförtiden! Jag är ju inte helveg men äter ofta veg/veganskt och tycker att det är ett spännande kök eftersom det kräver lite fantasi :) Andra bra är Sol Semilla på Rue des Vinaigriers och 42 degrés på Rue du Faubourg Poissonnière, båda i 10e :)
   Det var en superkort visit den här gången, hann inte alls träffa alla jag hade velat :/ Blir en längre tur i sommar, och kanske någon kortare visit innan dess också :) Kram!

   Radera