Sade - Attaquer le Soleil

09:01


Musée d'Orsay är ett av mina absoluta favoritmuseum, och trots den infernaliska kön en tisdagsmorgon bestämde jag mig för att jag absolut måste se deras utställning om Marquis de Sade. Det var tur att jag gjorde det, för utställningen var fantastisk. Verk inspirerade av de Sade och hans frispråkiga sätt att tala om sex, våld, lag och mänsklighet blandades med citat från markisen själv såväl som författare och intellektuella. Intressant och tankeväckande, men också makabert och våldsamt. Mycket naket, en del illustrationer som kanske får den känslige att dra sig undan eller får en att skratta till i all sin krasshet. Smart, kul, intressant och välkurerat. Om jag ska anmärka på en sak så var det kanske att utställningen var något väl omfattande, då även jag som har väldigt gott om tålamod började bli trött och lite ofokuserad fram emot slutet.
Musée d'Orsay är alltid värt att besöka för sina permanenta utställningar, för att inte tala om den magnifika byggnaden, en gammal tågstation som gjorts om till museum.
Musée d'Orsay ligger på 1, Rue de la Légion d'Honneur i 7e arrondissementet, närmsta metro är Solférino. 

You Might Also Like

0 kommentarer