Moonwalking with Einstein

09:58


Jag läste nyligen klart Moonwalking with Einstein - The Art and Science of Remembering Anything av Joshua Foer. Det var ett försök att börja år 2015 med ett bättre minne och mer ordning (jag är som bekant ett stort fan av ordning och reda). Jag vet inte hur mycket klokare jag blev av boken, eller hur mycket av teknikerna jag hunnit ta till mig, men det var intressant och väldigt, väldigt rolig läsning. Som ung journalist med höga ambitioner skickas Josh till de amerikanska mästerskapen i minne, och får upp ögonen för vad som kanske är världens mest obskyra sport. Han träffar några kufiga, men charmiga "mentala atleter" och bestämmer sig för att walraffa sporten och se om hans ordinära minne kan tränas till elitnivå på bara ett år. Experimentet resulterade i den här boken, och om inte annat är den värd att läsa för all kuriosa om hjärnor, minnen, mänsklighet och för de underbara karaktärerna (som alltså finns på riktigt, men hur mycket Joshua Foer broderat ut deras egenheter låter jag vara osagt).

Länken till Adlibris är sponsrad genom ett affiliateprogram. Jag har själv valt vilken aktör jag vill rekommendera.

You Might Also Like

0 kommentarer