Vackra stopp

09:49För många år sen (haha) när jag började resa på egen hand var tunnelbanesystemen i olika städer jag besökte något som fascinerade mig i oändlighet. Man fick en överblick över platsen, såg hur saker hängde ihop och det var ett enkelt och billigt sätt att ta sig runt och se mycket. Dessutom var det intressant att betrakta människorna som åkte med tunnelbanan, de flesta av dem bodde och levde ju var jag nu befann mig, på riktigt, och det var spännande att föreställa sig hur deras liv såg ut på denna för mig nya plats. Länge samlade jag på tunnelbanekartorna från städer jag besökte, jag hade Barcelona, London, Paris, Berlin och New York för att nämna några, sparade i en särskild mapp. Bored Panda har samlat några av världens vackraste tunnelbanestationer i ett inlägg, och visst är det fina? Några är riktigt bekanta också! Känner du igen någon?

Rätt svar är: Avotovo Metro Station i Moskva, Solna Station i Stockholm, Arts et Metiers i Paris, Avotovo igen, Stadion i Stockholm och City Hall Station i New York. Fyra stockholmsstationer platsar faktiskt på listan. Vill du se alla bilderna finns de här

You Might Also Like

0 kommentarer