En tiger i Paris

10:32


Det här är så himla knasigt (och lite läskigt) att jag bara måste skriva om det. En tiger har på något vis dykt upp och stryker omkring i Seine-et-Marne, precis öster om Paris. Boende i området ombeds stanna inne, och strax efter nio imorse höll försvaret på att förbereda sig på att delta i jakten på katten. Hade jag varit i Paris nu hade jag inte ens vågat öppna fönstret på fjärde våningen. Jag är ju livrädd för att stöta på varg, björn eller järv när jag är ute och springer eller på promenad med hundarna i skogen i Värmland, trots att jag sällan går långt från bebyggelse (det är inte rationellt, jag vet). Måste följa vad som händer under dagen. Hoppas ändå att lille tigern blir fångad och får komma tillbaka till tryggheten, varifrån hen nu än kommer.
Här är en artikel med ett videoklipp i Le Figaro och här kan man följa händelseförloppet på engelska i brittiska The Mirror.

Edit: Allt detta pådrag, men det är tydligen inte en tiger? Utan en lokatt eller en stor huskatt. Stort antiklimax. Militären är dock fortfarande ute och letar efter det stackars djuret.

Bilden är från The Mirror. 

You Might Also Like

0 kommentarer