Tre saker

11:52

Tre ställen jag bott Första året av mitt liv bodde jag i Fort Lauderdale i Florida, USA. Min första egna lägenhet var en liten etta vid Nytorget i Stockholm. Förra sensommaren, hösten och vintern bodde jag med A i en mysig tvåa med höga fönster och trägolv på Rue Trousseau i Paris. 

Tre bästa dryckerna


Vatten är ju det viktigaste såklart, älskar vatten och dricker det med nästan alla måltider och har alltid en flaska vatten tillhands (som jag fyller på såklart, köper alltså inte vatten, duh). Rött vin, strävt, intensivt och dekadent, som jag. En riktigt god smoothie är ju också en favorit såklart.

Tre bästa maträtternaJag älskar kronärtskocka, det är alltid en fest när årets första stora, vackra kockor finns att lägga vantarna på. Äts med citron och smör. En stor, lyxig sallad med massor av färska grönsaker och frukt. Ruccola, avokado, melon, vindruvor, spenat, fikon, nötter, färska champinjoner, körsbärstomater och salladslök. Gärna någon bonus som getost, hummus, lax, fetaost eller stekta kantareller. En melon delad på mitten som en äter med en sked, som ur en skål, är bland det godaste och lyxigaste på sommaren.

Tre bästa resorna


Asien förra året var fantastiskt, särskilt förälskade jag mig i Hongkong. Vi hann lyssna på knasig experimentell musik på en liten bar på Peel Street in Hongkong Central, gå långa promenader på stranden i Langkawi, shoppa söta mobilaccessoarer och gå på tivoli i ett köpcentrum i Kuala Lumpur och dricka Singapore Slings på Raffles i Singapore.
Resan till Barcelona med Emma i somras var kanske min roligaste resa, med tjejsnack, nagellacksshopping, strandhäng och kalas långt inpå morgontimmarna.
Alla resor jag någonsin gjort till Paris har varit magiska just för att det är Paris. Jag vet inte ens hur många gånger jag varit där, men det första ögonblicket, när man kliver ur metron eller taxin och drar det första andetaget Parisluft, det är omätbart. Snart är det dags igen!

Tre bra klädesplagg


En grå t-shirt är kanske det mest användbara plagget som finns. Kan matchas med nästan allting och är alltid snyggt. Jag har en hel drös, men en av mina favoriter är den på bilden, i ull och bomull, från J Lindberg. Den har dessutom en aning sentimentalt värde eftersom jag köpte den med ett presentkort jag fick av mina fina kollegor innan jag flyttade till Paris.
Ett par svarta shorts som man kan bära till allting, hela sommaren. Jag älskar short därför att jag kan sitta precis som jag vill, i parken, på kajen vid Seine, på en uteservering eller i en soffa och inte ha en opraktisk kjol som fladdrar runt (fast jag gillar kjolar också). Just nu har jag ett par svarta shorts från Weekday som jag köpte i våras, och jag bär dem även såhär års, fast med strumpbyxor förstås.
Slutligen min svarta kavaj i lite längre snitt som sitter som ett smäck. Jag bär den inte så himla ofta, men när jag har den på mig känner jag mig alltid så himla stilig.

Tre bra ögonblick i mitt liv


När jag fick ett kuvert i brevlådan med min examen i våras, det var stort. Jag började läsa på universitetet direkt efter gymnasiet men hoppade av. Jag hann ta en annan examen, jobba på flera olika jobb och plugga franska i Paris innan jag plockade de där sista poängen som saknades och få min fil kand, efter nio år.
Min födelsedagsmiddag förra året, på Sur les quais som är en av mina favoritrestauranger, blir väldigt svår att klå. Vi var så många att vi knappt fick plats på restaurangen, jag blev grattad av andra gäster, vi drack skumpa och åt fantastisk mat.
Jag tänker göra det enkelt för mig. Mitt tredje ögonblick är alla de gånger jag läst en bok som slukat mig och fått mig att glömma allting annat, oavsett var jag befinner mig - på ett café, i sängen en lat söndag, på ett flyg eller på bryggan på landet spelar mindre roll.

Tre bilder jag tycker om

De här tre bilderna tycker jag mycket om. Den första för att det är ett sånt där perfekt sommarögonblick, med kaffe och en bok i trädgården på landet, med utsikt mot viken. Den andra för att: champagne, en cigarett (min största last jämte choklad) och vem älskar inte en stålande utsikt över Stockholm en sensommarkväll? Den tredje för att det är en sida av Paris i sammanfattning. Någon har skrivit "en värld utan gränser är en värld utan krig" över Pont Notre-Dame. Asfalten är lite regnvåt, turisterna gömmer sig i kaféerna och det är en perfekt höstförmiddag för en springtur längs floden, kryssa fram över broarna.

Jag hittade ett roligt inlägg hos Sandra Beijer som jag kände mig nodgad att helt fräckt sno! Vilka är dina tre favoriter? 

You Might Also Like

0 kommentarer