Vips: nyttiga chokladglass på pinne!

10:20


Jag har letat och letat efter formar för att göra egen pinnglass, hela sommaren utan någon större framgång. Tillslut beställde jag några på Ebay, och äntligen har jag fått hem dem! Jag har längtat efter att kunna göra egen glass, med nyttiga ingredienser och utan onödiga tillsatser. Eftersom jag inte är så förtjust i isglass har jag valt att använda ingredienser som ger lite mjuk krämighet till glassen och det blev supergott. Jag har massor av fler idéer att prova!

Du behöver:
1 avokado
1 banan
2 dl sojamjölk (eller annan mjölk man gillar)
2-4 teskedar ögonkakao (eller annan osötad kakao)
2 tsk flytande honung

Mixa alltihop och häll försiktigt i glassformarna innan du petar dit pinnarna och stuvar in hela formen i frysen. När vi blev sugna ungefär fyra timmar senare var de färdigfrusna. Vi tog fram, spolade lite varmvatten på plastformens utsida och vickade/drog försiktigt ut glassen. Jättegott!

You Might Also Like

0 kommentarer