Kärlek i Europa

10:13


Innan sommaren köpte jag ju ett gäng böcker till sommarläsning, men eftersom jag läst en del på franska har det gått långsammare än vanligt (haha) och jag har därför ett gäng kvar nu när hösten kommer krypande. Det passar visserligen ganska bra, att krypa ihop i soffan med mörkret utanför fönstret.
När jag nåddes av den sorgliga nyheten att Birgitta Stenberg gått bort blev jag påmind om att jag ju fortfarande inte har kommit mig för att läsa Kärlek i Europa, som jag haft liggande i min hög av böcker som jag "ska läsa snart", och plockade fram den. Vilken bok! Den handlar om hur Birgitta i de sena tonåren, efter en affär med en ingift morbror, åker till 50-talets Paris för att bli författare. Från det skyddade överklasslivet i Stockholm kommer hon till en hård och fattig värld där hon är omgiven av trasiga själar och människor som inte går att lita på. Språket är både plumpt och ärligt och historien är gripande. Kärlek i Europa finns exempelvis hos Adlibris.

Länken till Adlibris är sponsrad genom ett affiliateprogram. Jag har själv valt vilken aktör jag vill rekommendera.

You Might Also Like

0 kommentarer