Getost- och kantarellsallad med fikon

10:28


Jag måste skryta lite med att det här är den godaste salladen jag någonsin ätit - och jag lagade den själv! Dessutom superenkel att slänga ihop - för en person eller för ett helt gäng. Här är receptet för två personer.

Du behöver:
Romansallat
Ruccola
Paprika
Gurka
1 gul lök
300 g kantareller (eller mer, nom nom)
Lite olivolja
En nypa curry
1 tsk honung
100 g chèvre
2 fikon

Skär och hacka salladen, paprikan och gurkan och lägg i en salladsskål. Hacka löken och rensa svampen och stek i lite olivolja, smaksätt med lite curry och honung. Salta inte, då kommer allt vatten ut ur svampen och så blir det kokt, vrid istället upp värmen tills svampen ser perfekt ut. Tillsätt svampen, löken och getosten i salladen och rör, när osten smälter lite blir det som en superlyxig dressing. I eftervärmen i pannan, värm på fikonen (jag skär dem i fyra klyftor) så att de får lite yta. Lägg upp salladen i skålar och toppa med fikon. Njut!

You Might Also Like

0 kommentarer