Café Facile

11:51


Igår firade jag och A tre fina år tillsammans, och det gjorde vi på Café Facile. Min mobiltelefon dog tyvärr och jag hann bara ta en enda bild! Synd eftersom maten var både vacker och utsökt.
Restaurangen är liten, mysig och intim, men med en ganska hög ljudnivå. När man kommer går man fram till baren och beställer sin mat och går sedan och sätter sig vid sitt bord där man får maten serverad. Ett lite annorlunda upplägg, men förvånansvärt smidigt och man slipper sitta och vänta på att få beställa. Inredningen är i typisk fransk bistrostil, och priserna högst överkomliga.
Bilden föreställer min förrätt, väldigt goda (och vitlökiga!) sniglar, medan A åt en egg benedicte som var ännu bättre. Till varmrätt åt jag smörstekt abborre med kantareller, medan A valde kaninnjurar i en väldigt fyllig rödvinssås. När det blev efterrättsdags var jag så mätt att jag hoppade över, och inte ens smakade på A:s crème caramel, men han försäkrade att den var väldigt, väldigt god. En väldigt bra måltid, till ett helt överkomligt pris.
Det är en bra idé att boka bord i förväg, särskilt om ni är fler eller vill gå på helgen, men det finns en bardisk längst in i restaurangen där man kan droppa in för att sitta.
Café Facile ligger på Luntmakargatan 99, närmsta tunnelbana är Rådmansgatan. 

You Might Also Like

0 kommentarer