Rivig thai med blomkålsris

10:32


Det var länge sedan jag delade med mig ett recept! Det här är ett enkelt, gott och nyttigt recept som passar perfekt på en vardag. Man kan göra så starkt som man själv känner för, jag gillar när det är lite riv i!

Du behöver:
1/2 paket vegobitar (jag använde Anamma, man kan använda kyckling också om man vill)
Grönsaker (ta det du gillar, jag använde 1/2 huvud broccoli, 5 champinjoner, 1/2 konservburk bambuskott, 1 gul lök)
2 vitlöksklyftor
1 msk röd currypaste (finns i asiatiska matbutiker, ta mindre om du inte vill ha så starkt)
1 bit ingefära (efter smak)
1 tsk flytande honung (eller agave för veganer)
1 burk kokosmjölk
1 litet blomkålshuvud (eller ett halvt stort)

Börja med att värma vegobitarna i lite valfri matolja, och lägg sedan ner resten av grönsakerna - de som behöver lite mer tid först, sedan resten plus currypastan och lite soja. Medan grönsakerna mjuknar, mixa blomkålshuvudet till en smulig konsistens och lägg upp i skålar. När grönsakerna är klara, tillsätt ingefära och vitlök (jag lägger i vitlöken sent eftersom jag vill ha mjuk, söt vitlökssmak, inte bränd) och häll sedan på kokosmjölken. Rör ner honungen och smaka av med lite mer soja om det behövs (i det här läget lägger jag också nästan alltid till lite sambal eller sriracha - som sagt, jag gillar när det är starkt). Servera tillsammans med blomkålsriset!

Om man är orolig att inte bli mätt, eller till exempel har kört ett tufft träningspass kan man koka lite råris eller bulgur vid sidan av och röra ner i blomkålsriset. Man kan såklart även äta grytan med vanligt ris.

You Might Also Like

0 kommentarer