Huset du älskade

09:45


Häromdagen läste jag ut den här fina lilla boken: Huset du älskade av Tatiana de Rosnay. Den utspelar sig i några kvarter kring kyrkan Saint Germain-de-Prés i mitten av 1800-talet, under Napoleon III och Baron Haussmans omdaning av Paris. Rose Bazelet bor i ett av husen som hotas av rivning när Boulevard Saint-Germain och Rue de Rennes ska dras fram. Det är en spännande skildring av hur parisare kände när deras stad plötsligt förändrades i rasande takt med avsikten att skapa en modern stad, med allt vad det innebär.
Jag har tidigare läst Tatiana de Rosnays roman Colombes granne och hade stora förväntningar på den här boken. Den var inte alls som jag tänkt, och väldigt olik den jag läst tidigare, men väldigt fin och jag var inte besviken. Det är en perfekt bok för den som intresserar sig för Paris historia, och kanske särskilt för "de vanliga människorna", för det här är lite av en studie i enskilda små gator och hur människor på olika sätt tog till sig en stor, historisk händelse. Boken är såklart utgiven av Sekwa förlag och man kan köpa Huset du älskade här.

Länken till Adlibris är sponsrad genom ett affiliateprogram. Jag har själv valt vilken aktör jag vill rekommendera.

You Might Also Like

0 kommentarer