Hur man blir en riktig parisare

11:18


Hittade ett väldigt roligt inlägg på Thrillist om hur man vet att man är parisare. Jag gick och skrattade för mig själv när jag läste listan på väg till jobbet imorse (väldigt oparisiskt att skratta för sig själv) men jag kände igen mig på flera av punkterna. Dock är det ett par saker som saknas på listan, som jag vill lägga till.

- När du handlar i mataffären packar du ihop alla dina matvaror innan du ens tar fram plånboken för att betala.

- Du kan konsten att suga på en enda liten kaffe på en uteservering i två timmar. Ja, en espresso. Som du kallar en "expresso" eftersom du är fransk.

- Om bussen du trodde att du precis missat måste stanna vid ett rödljus går du fram och knackar på dörren. I nio fall av tio släpper chauffören på dig, men om hen inte gör det örfilar du bussen och svär.

- När du råkar stöta till någon på trottoaren, så ber du reflexmässigt om ursäkt oavsett vems felet var. Om den andra personen inte ber om ursäkt drar du dig inte för att ropa fula ord efter dem så det hörs över hela gatan. Efter fem sekunder är det hela över och alla aggressioner är borta.

- Ska du bygga om ditt kök? Vad sägs om högglansiga, röda luckor? (Ja, det är sant, minst hälften av alla lägenheter jag har sett i Paris har haft röda, blanka kök.)

Någon som har mer grejer att lägga till?

You Might Also Like

0 kommentarer