Creative Mornings: Hall of Femmes

10:17


I går somnade jag vill åtta på kvällen och sov elva timmar i sträck. Sömn att ta igen? Det verkar så. Hursomhelst var jag utvilad och pepp när det var dags att promenera bort till Berns på Creative Mornings som idag gästades av Samira Bouabana och Angela Tillman Sperandio som står bakom initiativet Hall of Femmes. De pratade om bristen på representation och identifikation för kvinnor i designbranschen, och vad de gjort och vill göra för att ändra på den saken.
Kända namn i designhistorien är nästan uteslutande män, men genom att söka upp kvinnor som på olika sätt gjort avtryck, ge dem en röst och producera böcker och digitalt material om deras skapelser vill de erbjuda en sida av designhistorien som hittills i stor utsträckning saknats. En stor eloge till alla inblandade, för det här är så himla viktigt.
Det var såklart någon man i publiken som var tvungen att fråga hur "man ska engagera män i frågan". Vad får de alltid luft ifrån? Man har byggt upp ett stort och starkt nätverk av kreativa kvinnor och kunskap för unga tjejer att inspireras av när de slår sig in i en mansdominerad bransch. Det är inte kvinnors uppdrag att engagera män - vilken man som helst borde inse att en bredare historia att ta del och inspireras av gör även dem till bättre designers. Allting finns ju där, tillgängligt. Ta ansvar själv.

Hall of Femmes webb finns intervjuer, krönikor, podcasts och massor av visuellt material att inspireras av. Jag är inte någon designer (tror jag?) men jag blir ändå peppad av alla dessa kreativa genier.

You Might Also Like

0 kommentarer