Tromb i Värmland

16:25
Det där ovädret som drog över Stockholm igår, det var bara det näst värsta ovädret jag var med om förra veckan. I torsdags gick en tromb genom just den delen av Värmland där vi befann oss, och orsakade minst sagt oreda. I alla artiklar jag hittar om ovädret citeras samma person på campingen som säger att det var kaos och att "alla utemöbler låg huller om buller". Det är väldigt milt uttryckt. Stora träd gick av som tändstickor och vägarna var oframkomliga efteråt. Vissa blev av med tak som blåst bort och utedass som hamnat under en tall, en bil blev till skrot och några hästar slet sig ur en hage (men jag såg dem och hjälpte till att fånga in dem). Dagen efter lyste solen igen och ljudet av motorsågar sjöng genom hela bygden. Jag lade mig på en strand full med kvistar med hundarna till sällskap, åt en glass och funderade över min första upplevda tromb.

You Might Also Like

0 kommentarer