Chocolate Fudge Brownie men ändå inte

09:27


Vad gör man en torsdagskväll när man är ensam hemma? Experimenterar ihop något gott och ser om Amelie från Montmartre för tvåhundrade gången. Jag övervägde att kila till affären och köpa Ben&Jerry's Chocolate Fudge Brownie, man blir ju sugen på glass när det äntligen är lite varmt, men kom sedan på att jag ju kan skapa något liknande själv. Sagt och gjort! Svårt att tänka sig att något som smakar så dekadent faktiskt innehåller en massa fibrer, antioxidanter och vitaminer och nästan inga dumheter.

Du behöver:
2 små bananer
1 banan frusen i bitar
1 ägg
20 g havregryn
2 msk kakao
1 msk honung
1 tsk bakpulver
lite kanel (om man vill)
lite olja (raps eller cocos, till exempel)

Lägg en banan (det ska en ganska liten, så om den är stor kan du spara lite vid sidan av), havregrynen, ägget, honungen, bakpulvret, 1 msk av kakaon samt kanel i en liten mixer och mixa till en slät smet. Häll lite olja i botten på en vanlig tekopp och smeta runt det med fingrarna så att hela insidan av koppen är oljig. Häll smeten i koppen och ställ i micron på full fart i 2,5 min. Den kommer att resa sig och pysa ihop flera gånger under tiden. När micron piper, ta ut koppen och lägg upp kakan på ett litet fat och ställ i kylen för att svalna.
Lägg den andra bananen, samt bananen som är frusen i bitar och eventuell snutt från den förra bananen i en skål och tillsätt en matsked kakao. Mixa till en slät glass. Man kan hälla i lite mandelmjölk om det är svårt att mixa, men var försiktig, det ska vara gelato-konsistens. När du mixat klart, lägg upp i en skål och smula halva muggkakan över. Spara den andra halvan till nästa gång, eller dela med dig till någon du gillar! Gör man mycket glass går det bra att spara den i frysen och muggkakan är delikat även på egen hand.

You Might Also Like

0 kommentarer