Vad jag vill äta i sommar

09:50

Nu har vädret svajat ganska mycket på sistone, men visst finns det viss mat som hör sommarvärmen till? Fräscht och svalt, eller grillat. Jag ser fram emot en bra matsommar med mängder av frukt och grönt, mycket grillat och lite ost och kött på ett hörn.Raw vegan-lasagne. Rå mat är nästan alltid vackrare än tillagad mat, så är det bara.


Vad sa jag? Ser inte de här sjögräsrullarna med groddar helt magiska ut?


Okej, tar tillbaka. Skönheten ovan: grillad sötpotatis med lök- och körsbärssalsa? Dör. 


Tartletter med fikon och getost. Getost är en av de bästa grejerna jag vet. Så himla gott. Jag skulle nog välja en fullkornspizzadeg eller liknande som bas, och toppa med getost, och fikon och så in i ugnen. Lite färsk timjan och en dutt flytande honung plus några droppar olivolja på. Dekadent värre! 


En köttigare variant: en laxtartar med pepprig ruccola. Jag älskar tartarer, både med kött och med fisk. Den här ovan ser utsökt ut, men i sommar hoppas jag också komma mig för att prova några spännande varianter jag sett recept på som lax med kiwi och nötkött med riven rödbeta. 

Bildkällorna finns förstås på länken där även receptet finns. Vad längtar ni efter att äta i sommar? 

You Might Also Like

0 kommentarer