Vego-wraps och hemmagjorda ingredienser

10:32


Häromdagen kom jag hem sent från en föreläsning och ville äta enkel men rejäl middag. Jag är en sådan person som, när jag ändå håller på, gärna kokar lite extra bulgur eller tomatsås eller vad det nu kan vara, så att det finns tillhands när man är panghungrig! De här wrapsen tog alltså max fem minuter att slänga ihop.

Du behöver:
Så många tortillabröd som man vill äta (jag tog två stycken fullkornsvarianter från Ica)
Hummus (jag gör min själv, med en burk kikärtor, två tsk pressad citron, en vitlöksklyfta och en msk tahini)
Kokt bulgur
Valfria grönsaker (jag använde tunt strimlad morot, paprika, aubergine, purjo och champinjoner)
Tomatsås (jag har kokat egen på skållade, skalade tomater som jag mixat och kryddat med örter)
Lite chilipulver

Koka bulgur och spola den sval (om du inte redan har lite överbliven i kylen). Hacka och strimla grönsakerna, jag föredrar tunna bitar för det blir mindre spill. Blanda bulgur och grönsaker tillsammans med tomatsås i en skål, krydda med lite chilipulver. Stryk på ett generöst lager hummus på tortillan, lägg på den goda röran och ät!

You Might Also Like

0 kommentarer