En matkavalkad

09:49





Den här helgen har varit en kavalkad av god mat. Uppifrån och ner:

- Sallad på grönt (romansallat, ruccola, färsk basilika), honungsmelon, paprika, vårlök, färska champinjoner och fetaost, toppat med en skvätt olivolja och ganska mycket balsamico.

- Lördag kväll kom jag på att jag ville göra plockmat till middag. Tunnbrödsrullar i flera olika kombinationer av färskost, kallrökt lax, ruccola, getost vårlök och lite flytande honung skurna i smala bitar, som små snittar. Perfekt framför en film!

- A bakade bananbröd. Sanslöst gott. Och så en cortado till. Utmärkt fika efter ett yogapass en lördag.

- Sallad på grönt (huvudsallat, ruccola, färsk basilika) äpple, färska champinjoner, vårlök och getost toppat med en hemgjord dressing gjord på olivolja, dijonsenap, lite flytande honung och timjan.

Jag åt ju middag på Greken i Hornhuset i fredags och det var jättegott men hamnade tyvärr inte på bild. Igår bjöd jag och A över några vänner på söndagsmiddag, som inte heller blev förevigad. Hursomhelst hade A lagat supergod chili som puttrat på spisen hela eftermiddagen, och jag serverade cheesecake till efterrätt. Exceptionellt lyxig mathelg.

You Might Also Like

0 kommentarer