Provins

09:59


En förmiddag i början på februari tog jag med mig två av mina favoritmänniskor och åkte från Gare de l'Est till den lilla medeltida byn Provins, en timme och tjugo minuter ifrån Paris. Trots att det var en mulen dag med stundvis duggregn förälskade jag mig i de smala gatorna och gamla husen. Här finns en gammal borg på en höjd där man har utsikt över hela staden, massor av små kanaler, Stadskärnan har tidigare tillhört Champagne men tillhör nuförtiden Île-de-France, alltså samma region som Paris. Hela stadskärnan är listad som ett världsarv av Unesco. Jag vill absolut besöka den här staden under sommarhalvåret, jag kan föreställa mig hur vackert det är när träden är gröna och alla uteserveringar är öppna.
När vi skulle åka tillbaka köpte vi biljetter och klev på tåget. När vi kom fram till Paris blev vi stoppade utanför spärrarna av en kontrollant som konstaterade att vi glömt stämpla in. Trots att vi stämplat ut (och biljetterna därmed inte går att återanvända) så fick vi böta. Att åka fast med en ogiltig biljett kostar €33, så det är inte så kul.
För att komma till Provins åker man från Paris Est (också känd som Gare de l'Est). Glöm inte stämpla biljetten! 

You Might Also Like

0 kommentarer