Sans golvbrunn

20:01


Det har varit ett par omtumlande dagar. Häromnatten vaknade vi av droppande i hallen. Vi störtade upp, tände, och insåg att det rann vatten från taket. På med kläder, ut i trapphuset och knacka på hos grannen. De var inte hemma. A knackade på hos en annan granne som vi pratat med förut och bad om hjälp, och sedan kom ytterligare två grannar ut för att hjälpa oss. Fyra timmar senare hade en låssmed lyckats få upp dörren och läckan hade stoppats, en droppande tvättmaskin. De tre kvinnorna i trapphuset stannade uppe med oss, bjöd på te och choklad och höll oss sällskap, hjälpte oss kommunicera med låssmeden (vad heter låskolv på franska?) och var allmänt älskvärda. Oändligt tacksam. Nu är grannen hemma igen och vi har hunnit prata med dem, prata med vår hyresvärd och allt som återstår är lite försäkringsbolagskrångel och sedan ska det vara löst.
Så typiskt franskt att bygga ett badrum utan golvbrunn. Ibland blir man less på dumheten. Ibland vill man bara ha en hel och trygg lägenhet där allting fungerar. Men sedan promenerar man till jobbet, med strålande sol och tio grader i januari, över Place des Vosges och tänker att vilket är mest värt?

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. En svårbesvarad fråga, man vill oftast ha det bästa av två världar samtidigt... Hur tänker du inför framtiden? / teruko

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en knepig fråga, med ett långt svar. Kommer att skriva ett mer ingående inlägg om det snart när jag samlat färdigt mina tankar :)

      Radera