L'Excuse Mogador Crêperie

10:07

Nu har ju reorna satt igång i Paris, och när jag hade en ledig dag gick jag och A ut på stan för att kolla in utbudet. Jag hittade min drömkjol på Les Petites... men den minsta storleken var 36, och det var tyvärr för stort. C'est dommage.
Vi åt däremot lunch på ett ställe som det var evigheter sedan jag besökte, nämligen L'Excuse Mogador, mitt favoritcrêperie. A påstår att det finns ett vid Odéon som är bättre, men jag har inte provat det så jag påstår att det här är bäst. Får återkomma om det.
Förutom jättegoda crêpes och utsökt senapsdressing till salladen så är det litet och mysigt, med fina tavlor på väggarna och trevlig personal. Perfekt stopp på shoppingrundan, eftersom det ligger precis intill grands magasins. Jag avnjöt en Bouchée, med emmenthaler, skinka, champinjoner och bechamel. Till det en boule torr cider. En galette (fullkornscrêpe med matigt innehåll) kostar mellan sju och tio euro, efterrättscrêpes ungefär hälften så mycket. Vi fick tyvärr inte plats med efterrätt, vi var helt oststinna efter huvudrätten.
L'Excuse Mogador ligger på 21, Rue Joubert i 9e arrondissementet. Närmsta metro är Chaussée d'Antin - La Fayette eller Trinité - d'Estienne d'Orves. 

You Might Also Like

0 kommentarer