Le chat noir et autres nouvelles

16:30


Häromdagen gick jag på promenad för att shoppa lite böcker. I en boklåda på Boulevard Henri IV kikade jag i hyllan med klassiker för ungdomar, och hoppades på att hitta några böcker med lite enklare språk. Jag hittade en hel drös med böcker, och först ut är denna gamla favorit: Edgar Allan Poes noveller. Jag hade en fas i mellanstadiet då jag läste all skräck och alla spökhistorier jag kunde komma över, och då plöjde jag i princip allting Poe har skrivit. Senare har jag läst böckerna på engelska, eftersom jag gillar hans sätt med orden. Det här är en översättning gjord av Charles Baudelaire (ja, den Baudelaire!) och den är skapligt lättläst men utan att förlora de små klurigheterna som finns i Poes sätt att skriva. Perfekt underhållning.

You Might Also Like

1 kommentarer