Den gröna fen

20:34Intill det undangömda lilla torget Place Sainte-Catherine i Marais ligger Vert d'Absinthe. Den lilla butiken är, som namnet antyder, ägnad helt åt den gröna fen, absint. Här finns, förutom åtskilliga olika sorter av rusdrycken i vackra flaskor, även skedar, glas, böcker, och tavlor med nytryck av gamla reklamaffischer. Jag tror inte att det är den gamla, farliga sorten som säljs (den är väl olaglig också här, tror jag?) men det är rolig kuriosa att kika i butiken om man har vägarna förbi.
Vert d'Absinthe ligger på 11, rue d'Ormesson i 4e arrondissementet. Närmsta metro är Saint Paul.

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. Tack för tips, antecknar! Sparar numer alla tips, samt platser jag varit på och vill hitta tillbaka till, i appen Pin Drop. Löv it!

    SvaraRadera
  2. Oj, nu såg jag adressen. Pyttelite längre österut på den gatan ligger en av mina favoritparfymbutiker. Han som driver affären är helt helt fantastisk entusiastisk. Var där på mitt förra Parisbesök, men gick aldrig väster ut på gatan förbi Vert d'Absinthe.

    SvaraRadera