Ögonblick från historien

10:45


Place Saint-André des Arts, Paris, ca 1860 av Charles Marville.


Den minsta butiken i London: en skoaffär på 1,2 kvm, ca 1900.


Barn tvättar en surikat, Sydafrika, 1950-tal.


Mulberry Street, Little Italy, New York ca 1900.


Barn i Västberlin leker "bygga muren", 1962. Fotot är taget av Raymond Depardon.

Häromdagen dök jag av en slump på ett twitterkonto, @History_Pics, som jag tyckte var så fint att jag bara måste dela med mig. Mängder med gamla bilder, på stora händelser, vardag och människor. Jag älskar att titta på detaljerna, fantisera om människorna på bilderna, hur deras vardag var, mentalt placera dem i en kontext. Vad får barn att leka en lek där några bygger en mur medan andra hotar med vapen? (Svaret är, som på precis alla andra frågor om varför barn gör saker, att vuxna gör så). Mannen med den pyttelilla skobutiken, får han sälja några skor? Har han en familj? Och kan jag också få en surikat?

You Might Also Like

0 kommentarer