Merci

16:53
I lördags tog jag och A en lång promenad i det härliga höstvädret, åt lunch i t-shirt på en uteservering och njöt av alla vackra färger. På vägen hem längs med Boulevard Beaumarchais passerade vi Merci, som väl bäst sammanfattas som ett "koncept" med ett café och en affär med designprylar och mode. Jag har sett butiken och fiket hypade på nätet flera gånger, men aldrig kommit mig för att gå in när jag gått förbi, men nu övertalade jag A att vi måste titta in.
Här är visserligen fyllt med massor av jättefina grejer som ingen normal människa kan köpa utan att först spara ihop (dock satt massor av uppenbart onormala människor med stora shoppingkassar utanför cafét, så kanske är det bara jag) och både fina och fula design-ting. Jag älskade paraplyerna med blå himmel under, som inte var så dyra (€49) men eftersom jag förlade ett 15-eurosparaply förra veckan så kändes det ändå för steep.
Jag tror att mitt största problem med Merci är att det inte känns genuint. På ett enda ställe kan du köpa inredning, kläder och dessutom ta en fika med massor av människor som just köpt samma saker. Det känns lite som att få en färdig stil/identitet serverad på ett lite obehagligt sätt. Merci känns stort och opersonligt fastän det försöker vara smalt och hippt. Nåja, hade jag högar med pengar liggandes skulle jag inte dra mig för att spendera ett par av högarna här, så jag ska inget säga!
Om man vill besöka Merci så ligger det på 111 Boulevard Beaumarchais i 3:e arrondissementet. M° Saint-Sébastien - Froissart ligger alldeles intill. Var beredd på att du kommer att se fattigast och ohippast ut i butiken.

You Might Also Like

0 kommentarer