Fylld aubergine med avokadosallad och panerad kalkon

15:14


Häromdagen var jag på marknaden igen och handlade en massa härliga grönsaker. På kvällen ville jag göra middag med de härliga grönsakerna (och lite annat) och slängde ihop maten ovan. Superenkelt, men man får vänta en liten stund på maten i ugnen. Det här räcker till två ganska hungriga personer

Du behöver:
1 liten aubergine
1/2 lök (jag använda gul för att jag råkade ha en halv gul lök liggandes)
3 msk pesto
generöst med parmesan
lite olivolja

valfria grönsaker till sallad (jag använde lite grönsallad, en halv paprika och en avokado, för två personer)
valfritt tillbehör, vi hade panerad kalkon

Sätt ugnen på 200°. Dela auberginen på hälften och gröp ur halvorna så att du får två "skålar". Lägg dem åt sidan. Finhacka innehållet, och den gula löken, och lägg i en skål. Häll på pesto, olivolja och parmesan. Smaka av. Det ska vara lite "flottigt", för själva aubergineskålarna blir godare då. Fyll dem med röran, lägg i en ugnssäker form och in i ugnen. Det tar ungefär 25 min, så pausa en kvart och fixa sedan sallad plus stek på tillbehör precis innan de är klara. Såsen gjorde jag med lite crème fraîche, pesto och parmesan. Nom nom!

You Might Also Like

0 kommentarer