Frenchie

14:14

 frenchie restaurant paris

outside frenchie restaurant paris

food dinner at frenchie

dessert at frenchie restaurant paris

I måndags avslutade vi veckans tråkigaste dag med något väldigt, väldigt trevligt. Vi gick till Frenchie, en restaurang i Sentier, där vi hade bokat bord för en trerättersmiddag. Jag har hört mycket bra om restaurangen, och hade ganska höga förväntningar, men de lyckades ändå överträffa dem.
På Frenchie erbjuds en meny med två förrätter, två varmrätter och två efterrätter som är anpassade efter säsong. Man väljer en av varje, och den totala kostnaden är €45. Man kan även välja till ytterligare en förrätt, eller ersätta efterrätten med en ostbricka. Jag åt vaktel med skogschampinjoner och kastanj till förrätt, fisk med syrad zucchini till varmrätt och misoglass med hallon, plommon och krossade kanderade jordnötter. Varje rätt var utmärkt. Fantasifullt utan att bli komplicerat, utmärkta råvaror.
Det är inte något man kan göra varje vecka som student, men maten, atmosfären och upplevelsen är helt klart värda varje centime.
Det rekommenderas att boka bord i god tid (nästan två månader) om man har planer på att besöka Paris och det kan göras på webben. Frenchie ligger på 5-6 Rue du Nil i 2:a arrondissementet. Närmsta M° är Sentier eller Bonne Nouvelle.

You Might Also Like

0 kommentarer