Jag och mitt Paris

13:50


Jag fick frågan om hur det kom sig att jag flyttat till Paris, och tänkte att det faktiskt är en fråga som förtjänar ett helt inlägg till svar. Ni är ju några stycken som läser nu och alla känner nog inte mig personligen, så det är inte en underlig fråga egentligen.

Jag åkte till Paris första gången när jag var tjugo. Jag var väldigt skeptisk: å ena sidan var staden vacker, vinet billigt och museerna fantastiska; å andra sidan var människorna knepiga (och vissa rentav otrevliga), språket svårt och staden stört omöjlig att hitta i. Jag tyckte i min enfald att det såg ungefär likadant ut överallt, och det annorlunda gatunätet gjorde att jag tappade bort mig och gick i cirklar.
Efter ett knappt år åkte jag ändå tillbaka, och sedan dess är jag fast. Jag har åkt hit fler gånger än jag kan räkna, jag har tagit hela min semester i sträck flera år i rad för att kunna åka hit och hyra en lägenhet och bara vara. Det var helt enkelt dags att ta steget och ge det en ärlig chans. Därför tog jag ett halvår tjänstledigt för studier, och ska nu om någon vecka börja läsa franska på Sorbonne. Jag pratar lite och förstår en del, men jag vill lära mig ordentligt. Sedan får vi se vad som händer.

Bilden ovan tog jag på min springtur imorse. Mer om det sedan.

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. Jag är en av dina okända följare och är så glad över ditt beslut. Främst för din skull men också för oss som får ta del här. Ditt intresse för Paris är orsaken till att jag börjat läsa bloggen. Har själv varit otaliga gånger (kanske ett 60-tal?) i Paris och längtar ständigt tillbaka, men tyvärr är min man och jag för gamla vid det här laget - och vill dessutom vara nära barnbarnen - för att flytta dit som du gjort. Lyckönskar dig dock till ditt beslut och ser fram emot mitt eget återbesök nästa år!

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du tog din tid att svara på frågan! Jag har följt dig ett tag och som ovanstående kommentar så var ditt intresse för Paris även en anledning till att jag började läsa din blogg. Önskar dig all lycka därborta och jag kommer självklart att följa med på din resa. So, keep us updated and enjoy your stay! :)

    SvaraRadera